Студенти групи УМЛсо-31 провели відкритий позакласний захід «Андріївські вечорниці»

Студенти групи УМЛсо-31 Факультету філології, у рамках проекту «Готуємося до практики», на лабораторному занятті з «Методики викладання української мови у школі» (викладач – кандидат філологічних наук, доцент Ґрещук Валентина Василівна) змоделювали позакласний захід «Андріївські вечорниці». Захід відбувся 03.12.18 (10:30, ауд. 406).

За допомогою методів бесіди, ілюстративного та дослідницького, прийомів аналізу, синтезу, абстрагування, узагальнення студенти продемонстрували, що важливо цінувати традиції, а саме святкування «Андріївських вечорниць». Колоритний діалект ґаздинь та молодиць, мелодійний спів, ворожіння та відповідні реквізити допомогли зануритись у атмосферу тодішніх вечорниць.

Свої методичні рекомендації висловили завідувач кафедри – доктор філологічних наук, професор Ґрещук Василь Васильович, який поблагословив студентів на успішне проходження практики. Завідувач відділу виробничої (навчальної) практики Василишин Ярослава Іванівна подякувала за вдало підготовлений захід і побажала успіху в усіх майбутніх починаннях. Методичні поради запропонували доценти кафедри української мови Джочка Ірина Федорівна та Семенюк Оксана Антонівна, професор кафедри української літератури Слоньовська Ольга Володимирівна, доцент кафедри загального та германського мовознавства Петришин Марта Йосипівна, кандидат філологічних наук Гавадзин Оксана Ярославівна та старший лаборант кафедри української мови Бабенко Наталія Вікторівна.. «Андріївські вечорниці» дуже тепло сприйняли студенти та гості, які були пристуні на заході.