Студенти групи ПМЛ-41 змоделювали урок на тему «Фразеологізми. Джерела української фразеології»

Проведення заходів у рамках проекту «Готуємося до практики» не припиняється. 11.12.18 був змодельований урок за темою «Фразеологізми. Джерела української фразеології». Цього разу вчительську майстерність демонструвала студентка Пилипенко Юлія. Завдяки настановам та порадам кандидата філологічних наук, доцента Ґрещук Валентини Василівни вдалося забезпечити комфортну атмосферу на уроці, провівши його максимально ефективно.

Учні (студенти групи ПМЛ-41) окрім ґрунтовних знань отримали чимало позитивних емоцій, зумовлених різноманітністю форм роботи, серед яких варто виокремити ментальну карту, кросворд, роботу зі словником, добір фразеологізму до відповідної ілюстрації, що змушувало аудиторію до логічного мислення. Не оминула вчитель і вправи для розвитку комунікативної компетенції.

Не менш важливим був відеофрагмент, який продемонструвала своїм учням вчителька, адже у ньому було безспростовно доведено, що фразеологізми є надзвичайно важливими, невід’ємними компонентами української мови.

Учитель реалізувала й виховну мету уроку – формування навичок командної роботи на двох основних засадах: взаємоповазі та об’єктивній критиці.

Проведення уроку оцінювали гості, що відвідали урок. Учитель української мови Івано-Франківської ЗОШ №6 Дирів Уляна Василівна наголосила, що у вчительській професії необхідно повністю віддавати себе учням і добре володіти фаховими знаннями, за таких умов урок пройде дуже добре. Учитель української мови спеціалізованої школи №1 м. Івано-Франківська Залевська Іванна Іванівна відзначила важливість діалогу між учителем і учнями. Незамінною рисою для вчителя є вміння перетворювати проблемні ситуації на виграшні. Наприклад, надмірну любов дітей до гаджетів можна спрямувати на опрацювання різноманітних мультимедійних ресурсів для вивчення української мови.

Студенти отримали цінний досвід і корисні практичні поради, а також хороший настрій і позитивні враження.