Студенти групи ЧМЛ-41 провели урок-вікторину «Знавці рідної мови»

Ось і завершується робота проекту «Готуємося до практики». Останній етап такого циклу завдань випала честь виконувати студентам групи ЧМЛ-41, які під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента Ґрещук Валентини Василівни на практичному занятті з «Методики викладання української мови у школі» 11.12.2018 змоделювали урок-вікторину за темою «Знавці рідної мови», орієнтований на учнів сьомого класу.

Вела вікторину студентка Юлія Мостова, а учасниками були студенти цієї ж групи Марія Савчин та Ольга Полько.

Усі етапи нестандартного уроку-вікторини були витримані успішно: це і оголошення теми, мотивації, дотримання мети, яка досягалась різноманітними видами роботи, підбиття підсумків.

Учителеві вдалося налаштувати учнів на хвилю змагання, а основне − на перемогу. Важливим компонентом цього уроку було унаочнення, оскільки весь захід супроводжувався презентацією.

Цікавим украпленням у процесі роботи стала гра, суть якої полягала у тому, щоб із зав’язаними очима передати свої асоціації під музику Вівальді, описуючи пори року. Це сприяло розвитку фантазії та мислення учнів. У цьому завданні яскраво простежувались міжпредметні зв’язки з музичним мистецтвом. Чітко проглядались і внутрішньопредметні зв’язки, Юлія Миколаївна активізовувала знання учнів у І та ІІ турах вікторини з лексикології, морфології, фразеології, синтаксису, пунктуації, фонетики.

На підсумковому етапі уроку учениця Марія Савчин приємно вразила гостей милозвучним голосом, виконуючи пісню «Мій рідний край». Це додало хорошого настрою усім присутнім.

Переможцем уроку-вікторини стала Марія Савчин, яка була нагороджена грамотою та мантією. Ольга Полько отримала подяку за участь і також мантію.

На завершення свої методичні рекомендації висловили гості, які побували на уроці, а саме: доцент Марія Петрівна Брус, старший лаборант Наталія Вікторівна Бабенко та студенти групи УМЛф-32 Любов Кудельницька, Аліна Гачка, Ольга Кухар, Ольга Петруняк, Софія Бренич, Соломія Білоус, Марта Купрак.

Усі присутні були приємно вражені і подивовані цікавою роботою студентів і щиро дякували за вдало проведену вікторину.

А сам проект, який цьогоріч стартував, обов’язково матиме продовження своєї роботи. І студенти, і методисти зійшлися на тому, що такі заходи є своєрідною платформою, методичною майстернею, де гартується професійність, талант, а основне − велике бажання студентів проходити практику на базі шкіл міста, бути готовими до такого виду роботи і впевненими у собі.

Усім дякуємо за плідну роботу та хороший настрій!