На Факультеті філології відбулася звітна конференція за результатами педагогічної практики студентів 3 курсу

9 квітня у 314 аудиторії відбулася звітна конференція за результатами виробничої (навчально-виховної) педагогічної практики студентів 3 курсу під керівництвом доцента Ґрещук Валентини Василівни.

Студенти звітували про виконану роботу, ділилися своїми успіхами та поразками, злетами і падіннями, кумедними ситуаціями, а також проблемами, з якими їм прийшлося зіткнутися.

«Ми переживали хвилини щастя і сліз», – зазначила студентка групи УМЛс/о-31 Волощук Діана.

Старости підгруп, окрім усного викладу, підготували ще й фотозвіти, які рясніли світлинами навчального процесу, цікавих унаочнень, оригінальних позакласних та виховних заходів, просто усміхненими і щасливими обличчями.

Були представлені й різного роду унаочнення, серед яких варто відзначити матеріали, підготовлені студенткою групи УМЛф-32 Фуштей Ангеліною (пазли картини Т. Шевченка «Катерина», термометр вимірювання позитиву на уроці тощо).

У своїх звітах студенти не забули й про слова вдячності методистам, які допомагали їм, давали цінні поради, підтримували й наставляли на правильний шлях.

Звітували й методисти про проведену роботу і зазначали високу фахову і професійну еволюцію своїх підопічних. Професор Володимир Михайлович Барчук наголосив на двох ключових, на його думку, аспектах у проходженні практики: «Перше – це ґрунтовна підготовка до уроку і друге – слово вчителя». Підсилила цю тезу й професор Марія Іванівна Голянич: «Добрий учитель може відбутися лише тоді, коли він фахово підготовлений».

Заключне слово проголосив завідувач кафедри української мови професор Ґрещук Василь Васильович, запитавши, чи є серед студентів такі, які збагнули після практики, що помилилися у виборі професії? Руки ніхто не підвів… «А це означає, – зазначив професор, – що набутий власний досвід є найбільшою цінністю». Завідувач кафедри української мови закцентував увагу ще й на невеличких наукових здобутках студентів під час проходження практики, привітав Рибенчук Еллу та Петруняк Ольгу з першими публікаціями у газеті «Освітянське слово» й вручив їм авторські примірники.

Більшість студентів отримали оцінку відмінно, що свідчить про високий рівень знань студентів та їхню належну підготовку до практики, яку забезпечив проект «Готуємось до практики» і, звісно ж, навчальна дисципліна «Методика викладання української мови».

На завершення студенти влаштували музичну хвилинку: звучали пісні «Надія є» у виконанні студентки групи УМЛс/о-31 Березовської Христини та «Не стидайся – то твоя земля», яку подарувала студентка групи УМЛф-32 Мартинишин Соломія. Насамкінець продекламувала поезію Ліни Костенко «Пісенька з варіаціями» студентка групи УМЛф-32 Бренич Софія.

Звіт відбувався у святковій атмосфері, проведена робота показала високі результати.

Вітаємо студентів-третьокурсників з успішним проходженням першої педагогічної практики, яка, безперечно, заклала міцні підвалини їхнього професійного зросту.