Чергові успіхи наших студентів-практикантів

Сьогодні, 14 травня, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника святкує 80-річний ювілей! У цей святковий день хочемо вкотре поділитися успіхами наших чудових і талановитих студентів-практикантів!
13 травня студентка ІІІ курсу Євгенія Палійчук провела онлайн-урок у 6-А класі Ліцею № 7 на тему «Повторення вивченого про займенник. Тренувальні вправи». Учні узагальнили відомості про займенник як частину мови і його значення, морфологічні ознаки, синтаксичну роль, закріпили знання про розряди займенників, а також знайшли відповідь на проблемне питання: «Яку роль у мовленні відіграє займенник?».
Школярі виконували різноманітні завдання, наприклад творче конструювання, гра «Стань редактором» та «Детектив», знаходили займенники у сучасних українських піснях та визначали їхній розряд, для кращого закріплення матеріалу виконали тести.
На уроці були присутні класний керівник Дволітко Олександра Зіновіївна, вчитель української мови Шпакович Ольга Юріївна та методист Ґрещук Валентина Василівна, які дали слушні поради та настанови, вказали як можна вдосконалити та урізноманітнити роботу на уроці. Також серед присутніх були експерти Національного агентства забезпечення якості освіти, адже урок відбувався в рамках проведення акредитації освітньої програми 014 Середня освіта (Українська мова і література).
Випробувала себе у ролі вчителя студентка ІІІ курсу Лілія Кобута. Практикантка провела онлайн-урок на платформі Zoom з української мови на тему «Пряма мова. Розділові знаки при прямій мові» у 5-В класі ліцею № 13. На уроці були присутні вчитель української мови та літератури Соловій Оксана Володимирівна, методист Брус Марія Петрівна та колега-практикантка Шиндак Галина.
На занятті діти виконували різного роду завдання, а також ігри, зокрема, «Конструктор», «Мовознавчий футбол», переглядали презентацію, яка була спроєктована на екрані.
Методисти дали цінні рекомендації щодо вдосконалення уроку, проаналізували кожний етап проведеного заняття.

Неймовірно пишаємося і гордимося нашими здібними студентами. Їхні успіхи – найкращий подарунок до ювілею Alma mater!