Відбулася відкрита щорічна наукова конференція “Мовна політика і мовна ситуація в Україні”

11 листопада 2021 року в рамках Тижня української писемності та мови кафедра української мови Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провела відкриту щорічну наукову конференцію “Мовна політика і мовна ситуація в Україні”.
Участь у конференції взяли студенти як різних факультетів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, так і коледжів (Фаховий коледж Університету Короля Данила, м. Івано-Франківськ), школярі ліцеїв (Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка, Ліцей № 16 Івано-Франківської міської ради, Саджавський ліцей Коломийської міської ради).
Виступи були добре підготовленими, цікавими, змістовними, про що свідчило їхнє жваве обговорення. З вітальним словом до молодих дослідників звернувся декан факультету, професор Роман Голод і заступниця декана з наукової та виховної роботи, кандидатка філологічних наук Ірина Стецька. Особливо хочемо подякувати науковим керівникам студентів коледжу та учнів ліцеїв, які зацікавили своїх вихованців і спрямували їхні пошукові студії. Досвідчені наставники Вікторія Фінів (Фаховий коледж Університету Короля Данила, м. Івано-Франківськ), Віталій Півторак і Ольга Сербін (Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка), Оксана Горін (Ліцей № 16 Івано-Франківської міської ради), Лідія Андрійчук (Саджавський ліцей Коломийської міської ради) також долучилися до обговорення актуальних проблем функціонування української мови.
Учасники конференції відзначили необхідність та актуальність такого заходу, який став для них новим і цікавим досвідом, висловили бажання й надалі підтримувати конференцію, присвячену проблемам мовної ситуації і мовної політики в Україні. 
Кафедра української мови Факультету філології та координаторки конференції доцентки Оксана Ципердюк й Ірина Джочка щиро дякують доповідачам, керівникам, а також усім небайдужим, хто доєднався до конференції, робота якої відбувалася в п’яти секціях.
P.S. Сертифікати про участь у конференції будуть надіслані доповідачам упродовж наступного тижня.