Відбулися захисти магістерських робіт

На Факультеті філології 15, 16 та 20 грудня студенти спеціальностей 035 Філологія (Українська мова і література) і 014 Середня освіта (Українська мова і література) денної та заочної форм навчання презентували свої дипломні проєкти. Екзаменаційна комісія у складі професора Василя Ґрещука (голова), професорки Марії Голянич і професора Степана Хороба відзначила актуальність і новизну наукових досліджень, високий рівень підготовки фахівців, їх уміння та навички аналізувати художній текст, творчість українських письменників, систематизувати мовознавчі та літературознавчі наукові джерела, робити синтезовані узагальнення і висновки.
Серед мовознавчих досліджень комісія відзначила роботи Фуштей Ангеліни (Граматична омонімія займенникових слів і часток у сучасній українській мові; науковий керівник – доц. Джочка І.Ф.) і Шкорути Ганни (Мікротопонімія Івано-Франківської ОТГ; науковий керівник – проф. Ґрещук В.В.). Цих студенток було рекомендовано до вступу в аспірантуру на спеціальність «Українська мова».
Відмінні оцінки отримали Стецько Світлана (Семантико-прагматичні особливості часток у художньому тексті Василя Шкляра; науковий керівник – доц. Джочка І.Ф.) і Тимішак Іванна (Обрядова весільна та родильна лексика села Голови Верховинського району Івано-Франківської області; науковий керівник – доц. Ґрещук В.В.).
Щиро вітаємо наших магістринь і бажаємо успіхів у професійній діяльності!