Семінар-тренінг для вчителів суботніх шкіл Туреччини

13 жовтня 2019 року в Українській спілці в Анкарі, за підтримки Посольства України в Туреччині, був проведений семінар-тренінг для вчителів суботніх шкіл Туреччини. Захід відкрив Посол України в Туреччині Андрій Сибіга, який у своєму вступному слові наголосив на важливості вивчення і поширення української мови в Туреччині.

Доповідачами-тренерами семінару були співробітники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», кандидатка філологічних наук, наукова співробітниця Оксана Трумко та провідна фахівчиня Олена Мицько, тренерка Нової школи Олеся Дибовська, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Любов Пена та кандидатка філологічних наук, викладачка кафедри слов’янських мов Мар’яна Барчук-Галик. Напередодні гості з України відвідали суботню школу Української спілки та провели відкритий урок української мови для учнів школи.

Під час семінару вчителі суботніх шкіл, що працюють при українських громадах в Туреччині, мали змогу ознайомитися з новими методиками викладання української мови за кордоном, поділитися досвідом та обговорити нагальні питання, які виникають у процесі роботи.