Зустріч із випускниками Ліцею № 13

У ліцеї № 13 м. Івано-Франківська 6 травня 2021 р. проведена зустріч з учнями випускного класу. Вона відбувалася за сприяння керівництва школи і класного наставника. Організаторами її стали студенти факультету філології зі спеціальності «Філологія. Українська мова і література», які проходили навчально-виховну педагогічну практику в цього навчальному закладі. 

На зустрічі виступила студентка-практикантка, голова сенату факультету філології Лілія Яцишин. Вона розповіла про структуру факультету філології, кафедри, які забезпечують навчальний процес, спеціальності, які можна здобувати на цьому факультеті, про особливості навчання взагалі і на кожній спеціальності зокрема, звернула увагу на можливості працевлаштування після закінчення університету з отриманими кваліфікаціями. Філологиня схарактеризувала роботу сенату факультету і пояснила, як він допомагає студентам у провадженні навчального процесу та розв’язання різних суперечливих питань. Про навчання на факультеті поділилися своїми враженнями студентки-практикантки Ірина Будзяк, Христина Скидан, Інна Сліпак та ін.

У розмові з випускниками ліцею взяла участь методистка практики Марія Петрівна Брус. Вона зазначила про високий рівень здобуття професійної освіти на факультеті філології та в університеті загалом, про можливості й перспективи отримання дипломів державного зразка і навіть подвійних дипломів, про пріоритетність Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в західному регіоні України, його переваги над престижними державними вузами сусідніх областей.