Доцентка кафедри української мови взяла участь у Міжнародній науковій конференції

В Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України 25–26 травня 2021 р. відбулася Міжнародна наукова конференція «Академік Олександр Савич Мельничук і сучасне мовознавство (ІІ)» за допомогою сучасних комунікаційних технологій в онлайновому режимі.

З вітальним словом конференцію відкрив директор Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України доктор філологічних наук, професор Богдан Ажнюк. На планерному засіданні виступили відомі українські й білоруські мовознавці з доповідями: Володимир Глущенко «О. С. Мельничук про принцип загального зв’язку явищ у мовознавстві», Богдан Ажнюк «Правописні інновації і українська мовна традиція», Олександр Тараненко «Мова як «дзеркало» етнічної свідомості: так і ні», Ірина Голубовська «Концепція лексичного значення акад. О. Мельничука в міжпарадигмальному ви світленні», Нина Мечковская «О терминологических разногласиях в исследованиях диахронии греко-латинских заимствований».

У роботі секції «Питання лексичної, граматичної та словотвірної семантики» взяла участь доцентка кафедри української мови Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Брус Марія Петрівна. Вона виголосила доповідь на тему «Походження фемінітивів (на основі «Етимологічного словника української мови» за ред. О. С. Мельничука)». Учасниками цієї секції були українські й білоруські філологи Л. Андрієнко, І. Єфименко, Г. Латушка, Л. Ніколаєнко, М. Остапенко, В. Пономаренко, Т. Цимбалюк-Скопненко. В обговоренні доповідей брали участь присутні гості з українських та зарубіжних вузів.