Підбили підсумки діалектологічної практики!

23 червня відбулася підсумкова зустріч щодо результатів проходження діалектологічної практики студентами груп УМЛф-22, УМЛс/о-21, УМЛс/о-22. Керівники практики професор Василь Грещук, доценти Михайло Бігусяк та Валентина Ґрещук проаналізували роботи студентів, розповіли про можливості подальших досліджень в галузі діалектології й закликали не залишати зібрані матеріали, а помножувати їх і створювати словники та книжки про рідні села. Студенти ж поділилися своїми враженнями й здобутками, труднощами й радощами, які супроводжували їх під час проходження практики.
Своїми враженнями охоче ділиться бакалавриня Оксана Шамлій: 
“Щодо мене, то хочу сказати, що діалектологічна практика була не тільки одним з етапів нашої професійної підготовки і формування нас як справжніх філологів, а й стала тією відрадою, натхненням й бажанням надалі працювати після важкого карантинного навчального року, адже за ввесь період онлайн-навчання нам справді бракувало живого спілкування й банального зорового контакту з співрозмовником.
Вирушаючи на діалектологічну практику, наша група дуже хвилювались, тому що їхали в незнайоме місце, проте, вже у вагоні електрички, коли зовсім чужі люди допомагали нам, ми зрозуміли, що їдемо до хороших і добрих людей.
Центром нашої практики стало мальовниче село Татарів, яке зачаровувало нас не тільки своїми казковими краєвидами,а й чарівним діалектним словом. Тут ми і занепадали духом, коли нам відмовляли у розмові, і щиро раділи, коли жителі з натхненням розповідали історії з власного життя, показували свої різні надбання й допомагали нам виконувати програму практики. Саме тут, в обіймах високих гір, ми з головою поринули у дослідження рідної мови. Ці відчуття дуже важко передати. Цей трепет й хвилювання супроводжували нас увесь період проходження практики, ніби ми маленькі діти, яким вперше доручили важливу справу і вони з усіх сил стараються зробити все правильно. І хоча нас спочатку боліли ноги від наших мандрів гуцульськими краями, а потім і очі, коли вводили всі позначки і наближення в екранах своїх комп’ютерів, але, незважаючи на різні дрібниці, ми надзвичайно раді, що мали можливість отримати такий неймовірний досвід, який назавжди залишиться у нашій пам’яті і серці.
Ми щиро вдячні нашим керівникам, які вміло підібрали слова підтримки й похвали, зуміли налаштувати нас на проходження практики і ніколи не відмовляли у допомозі.
Від всієї душі Вам сердечно дякуємо!”
Радіємо успіхам наших студентів і вітаємо з чудовим завершенням навчального року! Гарного літа!