Онлайн-підготовка до ЗНО з кафедрою української мови триває!

У неділю, 5 червня, доцентка кафедри української мови Оксана Ципердюк провела два заняття з підготовки до ЗНО з української мови. До віртуальної авдиторії завітало понад 20 осіб. На занятті майбутні студенти мали змогу пригадати, повторити й узагальнити матеріал із таких тем морфології: «Дієслово», «Незмінні частини мови (прислівник, службові частини мови, вигук)», «Загальна морфологія». Передусім було звернено увагу на утворення та синтаксичну роль дієслівних форм, граматичні помилки, зумовлені неправильним дієвідмінюванням та уживанням форм наказового способу, дієприкметників і дієприслівників; редагування словосполучень із прийменниками. Детально розглянули перехідні явища в системі частин мови, тому що здебільшого школярам важко визначити, до якої частини мови належить службове слово, та розмежувати омонімічні граматичні форми.

Три години занять минули швидко, оскільки робота була жвавою. Дякуємо всім учасникам за активну участь у виконанні вправ та розв’язанні тестів, коментуванні вибору правильної відповіді.

Сподіваємося, що заняття кафедри української мови допоможуть нашим слухачам успішно скласти ЗНО та вступити на омріяну спеціальність. Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу й цілеспрямовану молодь у авдиторіях ПНУ.

А 19 червня запрошуємо всіх охочих на заняття з викладачкою кафедри української мови Любов’ю Пеною. До розгляду буде запропоновано дві теми: «Синтаксис простого речення», «Синтаксис простого ускладненого речення».

Отож готуємося до ЗНО разом – викладачі й майбутні студенти!

Усе буде добре і все буде Україна! 💙💛