Колектив кафедри української мови вітає кафедру слов’янських мов із 30-річчям!

На факультеті філології Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Спільне і відмінне у філологічній картині світу слов’ян», приурочена 30-річчю кафедри слов’янських мов та зокрема вивчення польської мови в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

У конференції взяли участь науковці із семи країн світу: Польщі, Чехії, Італії, Німеччини, КНР, США та України (Київ, Одеса, Львів, Харків, Острог, Івано-Франківськ). У Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника організатори конференції провели пленарне засідання у змішаному форматі.

До конференції долучилися і представники кафедри української мови, зокрема у пленарному засіданні взяли участь завідувачка кафедри Брус Марія Петрівна, аспірантка Костриба Ольга Василівна. На секційних засіданнях із доповідями зголосилися виступити доценти кафедри української мови: Брус Марія – «Вираження категорії фемінітивності в українській і польській мовах», Джочка Ірина – «Іменники “спільного роду”: проблемні аспекти»; Пена Любов – «Діалектні риси поетичного мовлення Іванни Стеф’юк».

Колектив кафедри української мови вітає з 30-річним ювілеєм кафедру слов’янських мов і зичить процвітання у всіх напрямах її діяльності!