Виробнича навчально-виховна педагогічна практика в студентів заочної форми навчання

Студентки 3 курсу факультету філології спеціальності “014.Середня освіта (українська мова і література)” активно проходять виробничу навчально-виховну практику на базах ліцеїв різних кутків України.

Кейван Лариса проходить практику на базі Устянського ліцею ім. Євгена Грицяка Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області. Виконуючи індивідуальне завдання, студентка провела профорієнтаційний захід, на якому ознайомила учнів зі спеціальностями, що функціонують у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, особливостями навчального процесу. Ліцеїсти отримали змістовну інформацію щодо вступу, перспектив кар’єрного зростання та можливостей для самореалізації в обраній сфері. 

Геник Марія проходить виробничу навчально-виховну практику в Старунському ліцеї Богородчанської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Студентка вміло організовує уроки з української мови та української літератури, позакласні й виховні заходи в шостому класі. 

Рябич Христина проводить уроки з української мови та літератури, позакласні та виховні заходи в п’ятому класі Синевирсько-Полянського ліцею Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області.

Твердохліб Ангеліна проходить практику на базі ліцею №16 Івано-Франківської міської ради. Практикантка взяла участь у підготовці та проведенні позакласного літературного заходу, приуроченому зустрічі з письменником Михайлом Вересом. Ліцеїсти разом з Ангеліною мали змогу не лише продекламувати уривки з книг пана Михайла, а й особисто познайомитися з автором.

Череп Тетяна Вікторівна, що проходить практику в Стрільченській гімназії Городенківської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області, провела мовний квест “Найкращий знавець української мови” в 6 та 7 класі. Учні із захопленням вирішували завдання з української мови, поділившись на дві команди.

Шпілка Ольга, яка проходить практику в Новоселицькому ліцеї Тячівського району Закарпатської області, та Ворохта Ольга, що проходила практику в Рахівському ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 Рахівського ТГ Закарпатської області, провели виховну годину на тему “Чорнобиль – біль України”. Спільно з учнями студентки проаналізували наслідки аварії.  Обговорили, яким чином можна запобігти подібним трагедіям у майбутньому. Була проведена та розроблена виставка “Дзвони Чорнобиля”, яка ще раз нагадала учням про трагедію, яка сколихнула цілий світ. Захід відзначився неабияким виховним потенціалом.

Студентки-практикантки висловлюють подяку: керівниці практики – доцентці Ґрещук Валентині Василівні, фаховому методисту – професору Ґрещуку Василю Васильовичу, доцентці кафедри педагогіки – Ковальчук Вірі Миколаївні та доцентці кафедри психології – Хрущ Олені Василівні за постійну підтримку, методичні настанови та цінні зауваження.