Презентація четвертокурсниками самостійно укладених словників

У рамках вивчення вибіркової дисципліни «Теорія і практика української лексикографії» (викладачка – доцентка Ірина Бабій) філологи IV курсу спеціалізації “Українська мова і література” презентували свої семестрові проєкти: самостійно укладені й оформлені словники різних типів. Більшість студентів підтвердила свій статус майже дипломованого фахівця, адже гідно і на високому рівні впоралася із поставленим перед ними завданням.

Як і попереднього року, наукові проєкти отримали ще й культурологічно-виховне продовження, адже багато студентів вирішили укласти словнички діалектизмів свого населеного пункту чи регіону, тобто любов до рідного краю отримує ще й такий вияв, і це не може не тішити! 

Надіємося, що ці праці не ляжуть кудись у шухляду, а рано чи пізно будуть опубліковані нашими філологами у їхніх ОТГ як гідний і цінний внесок у збереження рідного слова й української історії.

Цікавими обраними видами словників виявилися також ті, які стали логічним продовженням і остаточним опрацюванням картотек студентських наукових робіт (курсових чи дипломних) або матеріалів діалектологічної практики, адже це засвідчує наступність і послідовність студентської освітньої траєкторії.

Сподіваємося, що здобуті в рамках курсу знання, уміння й навички ще стануть у нагоді нашим випускникам-філологам.

ПНУможливовсе