Співпраця ПНУ з колегами з Гарвардського університету

Цього року в рамках роботи Гарвардського українського літнього інституту (HUSI), впродовж 6 тижнів тривав літній інтенсивний курс із вивчення української мови базового рівня, в якому взяли участь слухачі з США, Фінляндії, Японії, Китаю та Австрії. Програма також охоплювала елементи, які стосувалися літератури, історії та сучасності України.

Завдяки взаємодії декана факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Гурака, помічника директора програми «Вчені без кордонів» у Центрі Девіса Гарвардського університету Даніеля Епштейна та викладачки кафедри слов’янських мов і літератур цього ж університету Наталії Шпильової- Саїд відбулася цікава та результативна дискусія. До роботи зі слухачами курсу долучалися аспіранти нашого університету Наталія Пітей та Віталій Супрун.

У ході зустрічі із американськими студентами Наталія Пітей виступила з презентацією, яка стосувалася українського контексту політики Барака Обами стосовно росії.

Віталій Супрун виступив із презентацією на тему: «Політика безпеки і оборони України за часів президентства Петра Порошенка та Володимира Зеленського». Після презентацій наші аспіранти відповіли на запитання щодо російської агресії проти України.

Фото із сайту Українського дослідницького інституту Гарвардського університету (https://huri.harvard.edu/news/meet-husi-class-2024).