Профорієнтаційна робота в ліцеї № 23 ім. Романа Гурика

9 травня 2024 року у ліцеї № 23 ім. Романа Гурика Івано-Франківської міської ради у рамках навчально-виробничої педагогічної практики студентки-практикантки груп УМЛсо-31 і УМЛсо-32 провели профорієнтаційну роботу з учнями 10 класів.
Перед Юлією Андрухович, Софією Мартищук, Мар’яною Мартинюк, Оксаною Капустяк, Надією Шуткою, Валерією Тужиляк і Анастасією Чекіс були поставлені завдання:
– ознайомити учнів з основними напрямками та можливостями навчання, які надає Факультет філології;
– сприяти усвідомленню важливості мовних та літературних знань у сучасному світі;
– залучити абітурієнтів до активної участі у виборі майбутньої професії.
Було помітно, що деякі учні вже мали певні уявлення про своє майбутнє й бачили свій шлях у філологічній галузі. Запитання учнів були добре обдуманими і відображали їх бажання отримати більше інформації для свідомого вибору майбутньої професії.
Також до учнів звернулася методистка практики доцентка кафедри української мови Ірина Бабій, запросивши абітурієнтів на навчання в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, зокрема – на Факультеті філології.
Активний інтерес учнів свідчить про ефективність проведення профорієнтаційного заходу. Студентки-практикантки розповіли про різноманітні можливості, які надає університет: матеріальну базу, міжнародну співпрацю, зокрема навчання за кордоном, знайомство з відомими людьми та додаткові стипендії.
Чекаємо нових студентів в авдиторіях університету, зокрема на Факультеті філології.
#зПНУможливоВСЕ