ЮВІЛЕЙНА АКАДЕМІЯ З НАГОДИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ УНІВЕРСИТЕТУ

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відзначає 84-ту річницю та 153 роки від дня народження патрона університету Василя Стефаника. Насичена програма заходів до Дня університету розпочалася з урочистої Академії на площі біля памʼятника Василю Стефанику.

В урочистостях взяли участь керівництво ПНУ, викладачі та студенти, а також запрошені гості — перший заступник Голови обласної ради Василь Гладій, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської Обласної державної адміністрації Віктор Кімакович; ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський та проректори ХДУ, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик, проректорка Івано-Франківського національного медичного університету Наталія Козань, представники Національної спілки журналістів України – секретарка Національної спілки журналістів України, координатора Івано-Франківського Центру журналістської солідарності Вікторія Плахта та асистентка Івано-франківського центру журналістської солідарності Богдана Засідко.

Відкрив урочисту Академію ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда: «Ми з особливою приємністю підходимо завжди до цієї події. 84 року тому був створений перший вищий навчальний заклад на Прикарпатті. Протягом всього періоду часу ми радіємо нашим випускникам, а їх більше 130 тисяч. Вони сьогодні зміцнюють, розбудовують та захищають нашу Україну. Головне завдання всіх закладів вищої освіти, це консолідувати зусилля. З одного боку, на підготовку кадрів, а з іншого, на те, щоб ми зберегли українську молодь для своєї держави. Дякуємо нашій владі за те, що протягом років відчуваємо підтримку, яка є взірцевою для інших регіонів, за спільні проєкти та їх реалізацію. Хочу також подякувати всім нашим студентам, які знаходяться тут. Ми впевнені в тому, що саме ви станете тією основою, яка буде творити нову Україну. Ваша громадянська мужність, прагнення до знань є підтвердженням цього. Велика вдячність нашим викладачам, які в складних умовах докладають чималих зусиль для того, щоб передати знання. Це є великою та неоціненною місією протягом життя».

Далі розпочалася урочиста церемонія посвяти почесних професорів ПНУ.

На урочистій академії проведено церемонію посвяти в почесні професори Прикарпатського національного університету: директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, поета, публіциста Богдана Томенчука та доктора юридичних наук, професора кафедри кримінального права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Павла Фріса.

На завершення церемонії прозвучав духовний гімн України у виконанні хору Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету.