Онлайн-марафон підготовки до ЗНО з кафедрою української мови триває!

У неділю, 4 квітня, доцентка кафедри української мови Ірина Джочка провела п’яте заняття з підготовки до ЗНО. До віртуальної авдиторії, як і минулої неділі, завітало понад 70 осіб. 
На занятті майбутні студенти мали змогу пригадати, повторити й узагальнити матеріал із таких тем орфографії: “Велика літера та лапки у власних назвах”, “Правопис іншомовних слів”, “Написання складних слів разом та через дефіс”, “Правопис прислівників”.
Відрадно, що учасники брали активну участь у виконанні вправ та завдань, розв’язанні тестів, вміло коментували вибір тієї чи іншої відповіді. Дві години, як завжди, минули непомітно.  Уже традиційно учні ставили запитання, зберігали інформацію, висвітлену в презентації, у формі скріншотів. Найбільше труднощів, зрозуміло, виникло під час засвоєння норм правопису прислівників, розмежування прислівників та однозвучних з ними слів. Тішить, що маємо чимало учасників, які відвідують кожне заняття й діляться власним досвідом засвоєння певних правил. Зокрема, для легшого запам’ятовування приголосних, після яких пишемо апостроф в іншомовних словах, Ярослав Белей нагадав мнемонічну фразу: “МаВПоЧКа БуФ ГРає в ЧуЖі ШаХи”. 
Особлива шана тим, хто втретє зайшов у ZOOM і продовжував працювати.  Вдячні за теплі відгуки в кінці заняття, адже вони дають сили і натхнення до подальшої співпраці. 
Сподіваємося, що наші заняття стануть в пригоді випускникам, допоможуть їм вступити на омріяну спеціальність. Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу й цілеспрямовану молодь у авдиторіях ПНУ. 
Цієї неділі, 11 квітня, охочі зможуть повторити розділ «Морфологія» з викладачкою кафедри української мови Наталією Іванишин. До розгляду будуть запропоновані теми: “Іменник”, “Прикметник”, “Числівник”, “Займенник”.
А цієї суботи бажаємо всім успішно пройти пробне ЗНО!
Отож готуємося до ЗНО разом – викладачі й майбутні студенти!
Усе буде добре!