Викладачі кафедри української мови провели онлайн-вікторину “Стефаникові – 150”

5 травня в рамках відзначення 150-річчя з дня народження Василя Стефаника викладачі кафедри української мови провели онлайн-вікторину для студентів Факультету філології “Стефаникові – 150”. Організаторами заходу стали професорка Марія Голянич та доценти Василь і Віра Пітелі. Модератори заходу – Віра Пітель та Роксолана Стефурак. Доцентки Любов Пена (голова журі), Ірина Джочка та Наталія Іванишин (члени журі) обирали переможців вікторини .
За звання кращих знавців життєвого та творчого шляху патрона нашого університету змагалися дві команди – “Новелістки” і “Стефаникознавці”, кожна з яких була представлена шістьма учасницями з груп другого курсу Факультету філології спеціальностей “Філологія” і “Середня освіта”. Питання, запропоновані конкурсанткам, передбачали вибір правильної відповіді з кількох варіантів або ж розгорнутий коментар. Приємно, що на більшість завдань учасниці часто давали правильні й точні відповіді відразу ж після оголошення запитання, що свідчить про високий рівень обізнаності з життєвим шляхом та творчістю видатного новеліста.
Варто відзначити різнотипність завдань вікторини, які були пов’язані як із мовними аспектами творів Василя Стефаника (внутрішня форма слова, його походження, діалектизми, етикетні формули тощо), так і з ідейно-художнім аналізом новел. Чимало завдань вимагали від студентів знання літературно-критичних джерел, присвячених дослідженню творчості відомого українського письменника .
Перемогу здобула команда “Новелістки”, випередивши суперниць на кілька балів. Усі учасники будуть відзначені грамотами, а команда-переможець зможе влаштувати собі свято, використавши подарований організаторами вікторини та журі сертифікат мережі «Pronto Pizza» на суму 500 гривень.
Гості онлайн-вікторини – учні Ліцею №18 – з цікавістю спостерігали за динамічним і захопливим літературно-мовним святом. Сподіваємось, що вони є потенційними абітурієнтами нашого факультету .
Дякуємо учасникам та гостям вікторини за цікаву й жваву (іноді з елементами здорової конкуренції) зустріч, яка була пізнавальною для всіх присутніх.