Виховний захід до Дня матері

Студентка-практикантка Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олександра Семенюк разом із випускниками Костилівського ЗЗСО І-ІІІ ст. провела виховний захід до Дня матері
Учні із задоволенням ознайомили всіх з історією свята та розповідали, як святкують День матері в Україні, в Канаді, в Китаї, в Японії, в Італії та Німеччині. Виразно читали вірші про маму, залюбки демонстрували фотографії зі своїми матусями.
“В Україні День матері не має сталої дати, святкується він у другу неділю травня, що й збіглося із завершенням нашої практики. У житті кожної людини величезну роль відіграє мама – наша підтримка і опора. У цей день заведено вітати всіх матерів незалежно від віку, дякувати їм за материнську працю. Цікаво, що День матері відзначають не тільки на державному рівні, а й на релігійному. Напевно, травень не випадково обрали для цього свята – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі зверталися за допомогою та заступництвом”, – розповідає Олександра.
До заходу приєдналася факультетський керівник педагогічної практики, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук, яка дуже цікаво й докладно розповіла одинадцятикласникам про навчання на Факультеті філології та дала слушні поради щодо вибору майбутньої професії. Зустріч пройшла в хорошій та доброзичливій атмосфері.