Онлайн-марафон підготовки до ЗНО з кафедрою української мови триває!

На кафедрі триває онлайн-марафон підготовки до ЗНО з української мови. Адже час невблаганно наближає одинадцятикласників до того моменту, коли треба буде продемонструвати здобуті знання через незалежне оцінювання. 
У неділю, 9 травня, доцентка Любов Пена провела восьме заняття на тему «Синтаксис простого речення».
Майбутні студенти мали змогу пригадати, повторити й систематизувати навчальний матеріал про словосполучення, типи речень, способи вираження головних і другорядних членів речення, розділові знаки при однорідних членах речення та узагальнювальних словах, відокремлених членах, вставних словах, звертаннях.
Усі учасники брали активну участь у виконанні вправ та завдань, розв’язанні тестів, коментували вибір своїх відповідей. Дві з половиною години заняття промайнули швидко, тому що робота була жвавою. Тішить активність школярів. Уже традиційно учні ставили запитання, уточнювали для себе деякі розглядувані положення, зберігали інформацію, висвітлену в презентації. Найбільше труднощів виникало під час визначення типів односкладних речень, встановлення синтаксичної ролі інфінітива, а також у деяких випадках пунктуації простого ускладненого речення. Зауважено, що чимало учасників відвідують кожне заняття, уважно слухають, прагнуть вникнути в деталі питань, що розглядаються. Приємним здивуванням стало те, що деякі учні просили зробити скріни тих завдань, які не встигли виконати під час заняття, адже домашні завдання під час курсу не передбачені. 
Відрадно, що в кінці заняття прозвучали теплі відгуки і слова подяки школярів, адже вони окрилюють і дають сили й натхнення для майбутньої співпраці. 
Сподіваємося, що онлайн-уроки, які зініціювали викладачі кафедри української мови, допоможуть нашим слухачам успішно скласти ЗНО та вступити на омріяну спеціальність. Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу, активну й цілеспрямовану молодь у авдиторіях ПНУ. 
А 16 травня запрошуємо всіх охочих на онлайн-заняття з викладачем Іваном Думчаком. До розгляду запропоновано тему “Синтаксис складного речення”.
Отож готуємося до ЗНО разом – викладачі й майбутні студенти!
Усе буде добре!