Відбулася звітна конференція за результатами виробничої навчально-виховної педагогічної практики

17 травня 2021 року відбулася звітна конференція за результатами виробничої навчально-виховної педагогічної практики студентів ІІІ курсу Факультету філології групи УМЛс/о-31 спеціальності 014 Середня освіта (українська мова і література). На нараді доповідали та поділилися своїми успіхами, очікуваннями і враженнями від отриманого досвіду старости груп, які проходили практику на базі ліцеїв №7, №11, №15, №16, № 23 Івано-Франківської міської ради.
Факультетський керівник практики, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук наголосила, що в процесі захисту виробничої практики студенти показали високий рівень фахової підготовки, продемонстрували ґрунтовні звіти та чудові результати своєї плідної праці. Професорка Марія Голянич зауважила, що студенти-практиканти працьовиті, старанні і мають великий творчий потенціал. Професор Володимир Барчук відзначив, що всі впоралися із поставленими завданнями.
І студенти, і викладачі вкотре мали можливість пересвідчитися, що проходження педагогічної практики – це надзвичайно важливий етап у професійному становленні майбутнього вчителя.
Свою оцінку роботі студентів надала заступниця директора із навчально-виховної роботи ліцею № 11 Шевчук Олена Вікторівна, яка була задоволена успіхами та креативністю майбутніх педагогинь. Про те, що здобувачі вищої освіти зарекомендували себе як хороші фахівці своєї справи і вправно володіють сучасними освітніми технологіями, розповіла вчителька української мови та літератури ліцею № 23 імені Романа Гурика Турій Ірина Михайлівна.
«Варто зазначити, що саме ця практика була особливою для нас, адже ми мали змогу проходити її як у дистанційному, так і в офлайн режимі… Ми відкривали для себе нові програми і платформи, які полегшують процес дистанційного навчання учнів. Зокрема, Лідія Попич відзняла прекрасний відеоурок із української мови на тему «Пряма мова. Розділові знаки у реченнях із прямою мовою». Чудові відеоролики показали Тетяна Скрипник, Мар’яна Стрілецька та Вікторія Микитишин, – розповідає студентка-практикантка Василина Тимінська. – Хочемо висловити щиру подяку своїм учителям та методистам за цінні поради та слушні настанови, завдяки яким ми зробили цей важливий крок в успішне педагогічне майбутнє. Виробнича навчально-виховна педагогічна практика залишила за собою море хороших вражень та позитивних емоцій! Ми вкотре переконалися, що професія вчителя – це правильний вибір у нашому житті».
Радіємо успіхам наших бакалавринь і бажаємо подальших професійних звершень!