#обирай_ПНУ

16 липня, у п’ятницю, з 10.00 до 20.00 на зв’язку з абітурієнтами представниця спеціальності «035.01 Філологія (Українська мова і література)» Наталія Федірків. Щоб отримати відповіді на свої запитання, пишіть Наталі сюди : https://t.me/nati_f_v або https://www.instagram.com/nati_f_v/ .
Хей, абітурієнте, ти на життєвому роздоріжжі і не знаєш, у який бік рухатись? Що обрати? Яка ж із мільйона професій твоя?
Добре знаю це відчуття, адже ще чотири роки тому я теж сиділа і думала про те, ким маю стати, щоб любити свою справу, розвиватись і заробляти за допомогою неї.
І ось я тут, на Факультеті філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Чи пожаліла я про свій вибір? Скажу чесно: на початку я не зовсім розуміла, куди піду працювати опісля, ким все ж таки стану, але зараз, після чотирьох років навчання, я знаю, що обрала правильно.
Адже філологія – універсальна. Як наука і як професія. Вона дає тобі чудовий старт, багато варіантів працевлаштування і, щонайголовніше, допомагає знайти себе. Знайти свою індивідуальність та національну ідентичність, яку так легко загубити в наш час. Філологія виховує в тобі кращу частину, частину свідому, діяльну, небайдужу. Ту, що розвивається і завжди прагне більшого.
Кілька слів про навчання:
  • насамперед, демократичність: тут цінують твою індивідуальність, твою відмінність, твою “самість”, активно підтримують і йдуть назустріч, ніколи не вимагають підлаштовуватись під якісь догми.
  • легка подача – завжди цікаво, інформативно, повно, тут ти не тільки отримаєш академічні, “зразкові” знання, але й почуєш думку викладачів, будеш мати змогу працювати з топовими українськими письменниками та дослідниками, прізвища яких траплялися тобі на сторінках підручників. Лекції – це не півторагодинні начитки, це завжди діалог із викладачем, якому цікава твоя думка, який готовий відповісти на будь-які твої запитання; а практичні – це не просто перевірка “домашки”, це дискусія, це адекватна і обґрунтована критичність, це можливість проявити себе з іншого боку.
  • філологія – це, безперечно, творчість: тут ти можеш бути і актором, і художником, і дизайнером, і, звичайно, письменником; будь-яку твою ініціативу, креативність, талант чи вміння підтримають.
Тут ти зможеш писати, читати, обмінюватись книгами, надсилати і отримувати справжні листи, навчишся розуміти історію і сучасну політику, знатимеш рідну мову, читатимеш українську літературу, яка не лише (зовсім не) про кріпаків і страждання, яка модерна, жива, проблемна, європейська, цікава… І ще тисячі навиків та досвідів, що ти зможеш отримати на спеціальності «035.01 Філологія (Українська мова і література)». Тож чекаємо!
Якщо в тебе є запитання – чекаю твоїх повідомлень. Звертайся сюди: https://t.me/nati_f_v або https://www.instagram.com/nati_f_v/