Участь у Міжнародній конференції «Українська мова у світі»

Доцентка кафедри Любов Іванівна Пена взяла участь у VII Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова у світі», яка відбулася 4 листопада у змішаному форматі й була організована Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою (м. Львів).
Першу частину дня наповнили змістовні дискусії та слушні думки фахових промовців: Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя; першої голови Національної комісії зі стандартів державної мови, професорки Національного університету «Києво-Могилянська академія» Орисі Демської; Почесної консулки Канади в Україні, викладачки Львівського національного університету ім. І. Франка Оксани Винницької-Юсипович; професора Віденського університету, президента Міжнародної асоціації україністів Міхаеля Мозера; професора Університету Кобе Гакуїн, президента Асоціації україністів Японії Йошікіро Окабе; директорки Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Ключковської.
Учасники заходу мали змогу прослухати блискучий виступ спеціального гостя конференції, знаного журналіста і політичного оглядача Віталія Портникова, який  поділився роздумами про мову як основу ідентичности. Крім того, йшлося про подолання комплексу меншовартости серед українців, становище української мови в міському середовищі та необхідність якісної освіти, що відкривала б українцям справжню українську культуру.
У завершальній частині конференції дискусії перемістилися у формат «світового кафе». Учасники сформулювали низку пропозицій до розгляду у відповідних держустановах та освітньо-навчальних закладах.