Кафедра української мови провела ХІІІ відкриту щорічну наукову конференцію «Мовна політика і мовна ситуація в Україні»

26 жовтня 2023 року в рамках Тижня української писемності та мови кафедра української мови факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провела ХІІІ відкриту щорічну наукову конференцію «Мовна політика і мовна ситуація в Україні».
Участь у конференції взяли студенти як філологічного профілю, так і негуманітарних спеціальностей.
Виступи були добре підготовленими, цікавими, змістовними, про що свідчило їхнє жваве обговорення.
З вітальним словом до молодих дослідників звернулися заступниця декана з наукової і виховної роботи кандидатка філологічних наук Ірина Стецька і завідувачка кафедри української мови докторка філологічних наук Марія Брус.
Учасники конференції відзначили необхідність та актуальність такого заходу, особливо в умовах жорстокої російсько-української війни, коли мова є також потужною зброєю, що оберігає кордони нашої незалежности та ідентичности. Конференція стала для багатьох студентів новим і цікавим досвідом, оскільки вони вперше брали участь у такому форматі наукових дискусій. Усі висловили бажання й надалі підтримувати конференцію, присвячену проблемам мовної ситуації та мовної політики в Україні.
Кафедра української мови факультету філології та координаторки конференції доцентки кафедри Ірина Джочка й Оксана Ципердюк щиро дякують доповідачам, керівникам, а також усім небайдужим, хто доєднався до конференції, робота якої відбувалася в трьох секціях.