ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 014.01 «СЕРЕДНЯ ОСВІТА (УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА)»

Студенти 3 курсу факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника із 1 квітня до 10 травня 2024 року проходять виробничу навчально-виховну педагогічну практику в середніх класах.

Педагогічна практика – це можливість здобути новий досвід в освітній установі під керівництвом педагогів-методистів. Вона є важливим етапом фахового зростання студентів, оскільки дозволяє перевірити теоретичні знання на практиці та здобути цінні навички роботи з учнями різного віку та з різними потребами.

Студентки факультету філології спеціальності 014.01 «Середня освіта (Українська мова і література)» Лілія Іванців, Тетяна Сухобока та Ярина Шинкарук, які проходять виробничу практику в Ліцеї № 25 Івано-Франківської міської ради, діляться своїми враженнями.

Лілія Іванців: «Педагогічна практика виявилася дуже пізнавальною та водночас емоційно напруженою. За цей час я почерпнула багато нового для себе. Кожен день наповнений викликами, з якими легко справляюся завдяки плідній праці наших викладачів, які протягом нашого навчання підготували нас до різних випробувань. Можливість працювати з дітьми – це неймовірний досвід, що змінив мій погляд на викладання. З учнями я відчуваю радість спілкування та відкриття нових можливостей. Педагогічний колектив дуже підтримує мене, а мої наставники надихають на пошук творчих підходів до навчання. Цей досвід не лише покращив мої фахові вміння й навички, але й надав упевненості у правильному виборі професії».

Тетяна Сухобока: «На цьому етапі мені дуже подобається проходження практики. І з кожним днем усе більше переконуюся, що обрала правильний шлях. Я отримую цінний досвід в роботі з дітьми та вдосконалюю свої навички викладання».

Ярина Шинкарук: «Педагогічна практика – надзвичайно корисний досвід для мене як майбутнього вчителя. Я відчуваю радість від спілкування з учнями. Працюючи під керівництвом професійних педагогів, отримую важливі навички викладання та організації уроків. Ми щиро вдячні всім, хто навчає нас та ділиться досвідом, радить і підтримує: учителям Ользі Ярославівні Белей, Галині Петрівні Кузик, Галині Василівні Хомі, Ірині Миколаївні Браїк, Ілоні Василівні Козак, Марії Іванівні Майхрович, методистці кафедри української мови доцентці Оксані Дмитрівні Ципердюк».

Кафедра української мови бажає студентам успішного завершення практики.