Готуємося до практики

10 грудня студентки груп УМЛс/о-31 та УМЛф-32 взяли участі у проєкті «Готуємося до практики» під керівництвом кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Валентини Ґрещук. Філологині моделювали такі види робіт: урок-вікторину для 7-го класу «Навколо слова» та урок узагальнення та систематизації знань для 6-го класу за темою «Способи словотворення», а також факультативні заняття для 6-го класу «Подорож країною Лексикології» та «Словники – наші друзі».

Студентки продемонстрували свої вміння застосовувати сучасні методи і прийоми під час роботи на уроках та факультативних заняттях, вдало презентували різні завдання, показували неабияку майстерність зацікавлювати учнів у процесі навчання.

Важливим було те, що на заняття були запрошені гості – випускники Факультету філології, які вже працюють на педагогічній ниві, і, маючи досвід, давали цінні поради та рекомендації своїм молодшим колегам. Це Мар’яна Міщанин (Івано-Франківський коледж Львівського національного аграрного університету), Вікторія Буличева (Католицька загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ст. св. Василія Великого), Оксана Чорновус (Ліцей № 23 імені Романа Гурика), Христина Тимків (Івано-Франківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №11), диспетчер Факультету філології Ірина Гросевич, маґістрині І та ІІ року навчання (Надія Пиц, Василина Свачій, Ганна Стриганюк, Анна Кисла).

Заняття нагадувало таку собі методичну майстерню, лабораторію, де куються молоді таланти, гартується педагогічний досвід. Свої побажання студентам надали й методисти кафедри української мови Валентина Ґрещук та кафедри української літератури Ольга Слоньовська. Про цінність та потрібність проєкту зазначили і самі студенти, які з нетерпінням очікують педагогічної практики і ретельно до неї готуються.