Завершальний акорд “цікавої стилістики”

Напередодні різдвяних свят мало хто не вірить у магію і диво. Філологині четвертого курсу групи УМЛф-42 під керівництвом кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Ґрещук Валентини Василівни зуміли відтворити весь яскравий колорит культури спілкування українського народу. Філологині майстерно репрезентували у своїй роботі функціональностильове розмаїття мовлення всіх верств населення і показали свої знання з курсу «Стилістика та культура української мови».
Давно відомо, що слово здатне створювати відповідний настрій. Воно може вразити до сліз, щиро розвеселити, підбадьорити, а навіть і надихнути на неймовірні вчинки. Учасники дійства мали змогу поринути і відчути всю красу рідного слова: від тремтливої сценки про військову, яка пише лист до матері, бо дуже хоче побачити її на Різдво, до колоритних та різноманітних виступів інших учасників. Ми сміялися від душі з вчительки української мови в ресторані, запопадливого священника на сповіді, навіть мали змогу відчути весь спектр життя студентської молоді у гуртожитку, з її незмінною комендаткою (особливо скоштувати гуцульської бринзи та насолодитися запахом верховинської дженджури). Кожна з інсценізацій вражали своєю неповторністю і якнайповніше відображали мовлення різних прошарків людей: літературний стандарт, жарго, суржик, діалектні говірки.
Опитування, яке проводили студентки щодо впровадження нового правопису на вулицях Івано-Франківська, дало змогу побачити ставлення людей  безпосередньо до української мови, а веселі новорічні пісні огорнули нас магією різдвяних свят.
Хороший настрій забезпечений всім на цілий рік!