Онлайн-навчання викладачів кафедри української мови

19 листопада 2020 року доцентки кафедри української мови Бабій Ірина Орестівна, Джочка Ірина Федорівна, Іванишин Наталія Ярославівна, Пославська Наталія Михайлівна, Ципердюк Оксана Дмитрівна взяли участь у Всеукраїнському онлайн-семінарі «Цифрові інструменти Google для науковців».
Онлайн-семінар провели Міністерство освіти і науки України та Google Україна.

Програма Всеукраїнського онлайн-семінару
«Цифрові інструменти Google для науковців»

 19 листопада, 2020

14:00 – 14:05 Вступні слова
Артур Селецький
Заступник Міністра освіти і науки УкраїниОлег Якимчук
Директор по взаємодії з органами державної влади Google Україна
14:05 – 14:15 Роль цифрових сервісів у розвитку науки
Юлія Безвершенко
Генеральний директор директорату науки та інновацій МОН України
14:15 – 14:30  Google Академія в Київському університеті імені Бориса Грінченка
Оксана Буйницька
Завідувач НДЛ інформатизації освіти Київського університету імені Бориса Грінченка
14:30-15:00 Практикум використання Google Академія

 

Антоніна Букач
Cертифікований тренер Google

15:00-15:30 Технічна демонстрація можливостей Розширеного пошуку Google та Google Alerts

 

Антоніна Букач
Cертифікований тренер Google

15:30 – 16:30 Працюємо з даними: як використовувати Google Public Data, Dataset Search, Google Data Studio та Google Cloud Platform для наукової роботи

 

Антоніна Букач
Cертифікований тренер Google 

16:30 – 16:35 Завершення заходу

На онлайн-семінарі йшлося про застосування інструментів Google (Google Академія, Google Public Data, Google Platform та ін.) у сфері наукових пулікацій. «Компетентне застосування нашими науковцями у своїй дослідницькій діяльності сучасних діджитал-інструментів відкриває для них нові, ширші можливості. Упевнений, що наша ініціатива буде позитивно сприйнята науковою спільнотою», – зазначив заступник міністра освіти і науки України Артур Селецький.
Під час онлайн-семінару про роль цифрових сервісів у розвитку науки розповіла Юлія Безвершенко, генеральний директор директорату науки та інновацій МОН України.
Досвідом використання Google Академії в Київському університеті імені Бориса Грінченка поділилася з учасниками Оксана Буйницька, завідувачка НДЛ інформатизації освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.
Найбільшу користь для слухачів онлайн-семінару, який тривав від 14.00 до 16.35 год., на думку учасників заходу, мав виступ Антоніни Букач, сертифікованої тренерки Google.
Антоніна Букач упродовж двох годин дуже фахово, доступно й цікаво розповіла про прикладне використання системи Google Академія, технічно продемонструвала можливості розширеного пошуку Google та Google Alerts, детально представила, як використовувати Google Public Data, Dataset Search, Google Data Studio та Google Cloud Platform у науковій роботі.