Кафедра української мови провела ХІІ відкриту щорічну наукову конференцію

10 листопада 2022 року в рамках Тижня української писемності та мови кафедра української мови факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провела ХІІ відкриту щорічну наукову конференцію «Мовна політика і мовна ситуація в Україні».
Участь у конференції взяли студенти як різних факультетів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, так і Фахового коледжу Університету Короля Данила, школярі Ліцею № 16 Івано-Франківської міської ради.
Виступи були добре підготовленими, цікавими, змістовними, про що свідчило їхнє жваве обговорення. З вітальним словом до молодих дослідників звернулися декан факультету професор кафедри української літератури Роман Голод, професор кафедри української мови Володимир Барчук та заступниця декана з наукової і виховної роботи кандидатка філологічних наук Ірина Стецька. Особливо хочемо подякувати науковим керівникам студентів коледжу та учнів ліцею – кандидатці філологічних наук Вікторії Фінів і вчительці української мови та літератури Оксані Горін, які зацікавили своїх вихованців і спрямували їхні пошукові студії.
Учасники конференції відзначили необхідність та актуальність такого заходу, особливо в умовах жорстокої російсько-української війни, коли мова є також потужною зброєю, що оберігає кордони нашої незалежності та ідентичності. Конференція стала для студентів і ліцеїстів новим і цікавим досвідом. Усі висловили бажання й надалі підтримувати конференцію, присвячену проблемам мовної ситуації та мовної політики в Україні.
Кафедра української мови факультету філології та координаторки конференції доцентки кафедри Ірина Джочка й Оксана Ципердюк щиро дякують доповідачам, керівникам, а також усім небайдужим, хто доєднався до конференції, робота якої відбувалася в п’яти секціях.