Доцентка кафедри взяла участь у Мiжнародній науковій конференції

В університеті ім. Ф. Палацького в Оломоуці (Чехія) за підтримки Інституту української мови НАН України, Національного університету «Львівська політехніка» та Чеської асоціації україністів 2 грудня 2022 року відбувся ХI Оломоуцький симпозіум україністів на тему “УКРАЇНІСТИКА В НОВОМУ ТИСЯЧОЛІТТІ: ПРОБЛЕМИ МОВИ, ЛІТЕРАТУРИ І КУЛЬТУРИ”.
У цій Мiжнародній науковій конференції взяли участь і представники кафедри української мови Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: викладачка Марія Петрівна Брус, яка виступила з доповіддю «Процеси інтенсифікації та екстенсифікації в історії фемінітивів української мови», та аспірантка Ольга Костриба, яка виголосила доповідь «Дивергенція полісеманта ОДИ́Н у статусі вершини словотвірного гнізда: семантичне згасання».
До програми конференції увійшло два блоки: ЛІНГВІСТИКА і ПРОБЛЕМИ ЛІТЕРАТУРИ ТА КУЛЬТУРИ. У роботі секцій цих блоків учені з різних міст України, а також із Чехії та Польщі розглянули сучасні актуальні проблеми мовознавства й літературознавства.