Розпочинається виробнича навчально-виховна педагогічна практика на Факультеті філології 3 курс, денна форма

3 квітня відбулася настановча нарада з питань організації та проведення виробничої навчально-виховної педагогічної практики для студентів 3 курсу Факультету філології  спеціальностей 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова і література), яку організувала і провела факультетська керівниця, директорка навчально-наукового Інституту українознавства, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук. Валентина Василівна окреслила основні завдання, які стоять перед практикантами, та наголосила, що студенти мають весь необхідний арсенал знань і компетентностей, які необхідні для успішного проходження практики.

Студенти не лише детально ознайомилися з умовами проходження практики, але й отримали цінні поради від методистів. Із вітальним словом до студентів звернувся професор кафедри української мови Грещук Василь Васильович, закцентувавши увагу на тому, що практика в студентському житті – надзвичайно цікавий та відповідальний момент і побажав плідної роботи. Методистка кафедри педагогіки, доцентка Ковальчук Віра Миколаївна та асистент кафедри педагогіки Паска Тарас Валерійович дали цінні поради щодо виховної роботи, як важливого сегменту практики. Методичні рекомендації практиканти отримали і від методистки кафедри психології, доцентки Хрущ Олени Василівни, яка зосередила основну увагу на важливому етапі педагогічної практики – складанні психолого-педагогічної характеристики.  Методичні поради і настанови висловили також: завідувачка кафедри української мови, доцентка Брус Марія Петрівна, доцентка кафедри української мови Стефурак Роксолана Іванівна. Завідувачка відділу виробничої (навчальної) практики Василишин Ярослава Іванівна долучилася до привітань і настанов, поділилася досвідом і дала ґрунтовні методичні рекомендації. 

Студентка Соломчак Марія (УМЛф-31) щиро надіється та вірить, що: “практика закарбує у серцях усіх студентів незабутні враження, море емоцій, розраховуємо на зустріч з хорошими людьми. Усвідомлюємо, що впевненість приходить із дій, зі спроб, часом невдалих, а не з ідеалу. Вона будується, коли ти робиш щось, незважаючи на свій внутрішній страх!”.

Бажаємо практикантам плідної та успішної праці!