Звітна наукова конференція викладачів та аспірантів

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника триває звітна наукова конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів за 2022 рік, і викладачі кафедри української мови беруть у ній активну участь.

4 квітня на пленарному засіданні секції філологічних наук, що проходило під головуванням професора кафедри української мови Володимира Барчука, із доповіддю «Художня мова Василя Стефаника як відображення регіональних особливостей у розвитку фемінітивної підсистеми української мови» виступила завідувачка кафедри Марія Брус.

Далі викладачі мали змогу представити результати своїх наукових пошуків на засіданнях трьох підсекцій: словотвору і діалектної лексики (керівник – доктор філологічних наук, професор Василь Ґрещук), лінгвопоетики (керівник – докторка філологічних наук, професорка Марія Голянич) і граматики (керівник – доктор філологічних наук, професор Володимир Барчук).

Після цікавих виступів та обговорень керівники секцій відзначили актуальність репрезентованих наукових розвідок, окреслили перспективи подальших досліджень і побажали викладачам і аспірантам кафедри успіхів на науковій ниві.