Всеукраїнська студентська олімпіада з української мови та літератури (І етап)

27 листопада на Факультеті філології відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови та літератури.

Метою щорічного змагання є підвищення якості підготовки висококваліфікованих фахівців, системне вдосконалення навчального процесу та активізація науково-пізнавальної діяльності талановитих студентів. Завдання проведеного заходу полягало у виявленні та розвитку творчої молоді, сприянні реалізації їхнього наукового й творчого потенціалу.

Кафедру української мови в складі журі представляли професор Володимир Барчук (голова журі) та доцентка Віра Пітель, а кафедру української літератури – доцентки Наталія Мочернюк і Любов Процюк. Викладачі відзначили високий рівень підготовки студентів, вправне володіння словом на творчому та науковому рівнях.

У змаганнях взяли участь студенти-філологи різних спеціальностей.

Учасники мали змогу продемонструвати свої знання з профільних дисциплін. Виконуючи завдання з мовознавства, студенти виявили критичне мислення, науковий підхід та високий рівень теоретичних і практичних знань, умінь та навичок, пов’язаних із різноманітними проблемними питаннями фонетики, орфографії, лексикології, фразеології, словотвору, морфології, синтаксису та історичної граматики.

Завдання з літературознавства, спрямовані на вираження креативного та нестандартного підходу студентів щодо осмислення й трактування художнього слова, включали в себе питання теоретичного та практичного характеру, що дало змогу оцінити рівень знань студентів, враховуючи різні аспекти опанування літературознавчої науки.

Письмові відповіді на запитання були змістовними, чіткими, лаконічними, композиційно структурованими, відповідали всім критеріям та показали високий професіоналізм і компетентність у фахових питаннях майбутніх філологів.

Раді вітати переможців олімпіади:

Слободян Тетяну, група УМЛс/о-31 (І місце)

Бойчук Оксану, група УМЛс/о-31 (ІІ місце)

Щербій Інну, група УМЛф-41 (ІІІ місце)

Дякуємо за участь і бажаємо успіхів у навчанні, творчого натхнення та підкорення нових вершин на філологічній ниві!