Онлайн-марафон підготовки до НМТ з кафедрою української мови ПНУ ім. Василя Стефаника триває!

09 та 10 березня ліцеїсти разом із доценткою кафедри української мови Іриною Джочкою повторювали орфографію.    
На заняттях абітурієнти мали змогу пригадати та узагальнити матеріал із таких тем орфографії: “Правопис літер, що позначають ненаголошені голосні е, и, о”, “Спрощення в групах приголосних”, “Зміни приголосних за творення слів”, “Знак м’якшення”, “Апостроф”, “Подвоєння літер”, “Правопис префіксів”, “Велика літера та лапки у власних назвах”. Дякуємо всім учасникам за активну участь у виконанні вправ та завдань, розв’язанні тестів, аргументоване коментування вибору саме тієї чи тієї відповіді.
Дві зустрічі минули непомітно, оскільки робота була динамічною й жвавою.    Тішить, що маємо чимало учасників, які відвідують кожне заняття.    Завдяки таким активним і наполегливим учням переконуємося, що проведення цих зустрічей є затребуваним, а українська мова, як стверджує видатний український філолог Іван Ющук, скріплює людей та вселяє довіру один до одного.   
Маємо надію, що заняття, які проводять викладачі кафедри української мови Факультету філології ПНУ в межах безкоштовних онлайн-консультацій із предметів, що виносяться на НМТ у 2024 році, допоможуть випускникам успішно скласти іспити та вступити на омріяну спеціальність.     Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу й цілеспрямовану молодь в аудиторіях нашого університету.  
Упродовж наступних вихідних, 16 і 23 березня, охочі зможуть завершити повторення розділу «Орфографія». До розгляду будуть запропоновані теми: “Правопис іншомовних слів”, “Написання складних слів разом та через дефіс”, “Правопис прислівників,” “Правопис службових частин мови”.
Отож готуємося до НМТ разом – викладачі й майбутні студенти!
#зПНУможливоВСЕ