ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД У ЛІЦЕЇ № 25 ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Студентки 3 курсу спеціальності 014.01 «Середня освіта (Українська мова і література)» Ярина Шинкарук, Лілія Іванців і Тетяна Сухобока 30 квітня 2024 року в рамках педагогічної практики (методистка кафедри української мови – доцентка Оксана Ципердюк) провели зустріч із учнями 10 та 11 класів Ліцею № 25 Івано-Франківської міської ради.

Профорієнтаційні зустрічі є надзвичайно важливими для молоді, яка стоїть перед важливим рішенням щодо своєї майбутньої кар’єри. Вони не лише допомагають учням зрозуміти свої можливості, але й надають їм інформацію про те, що можуть очікувати від обраної професії та від вищої освіти загалом.

Тому наші студенти розповіли учням про навчання на факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, представили роботу кафедр факультету та особливості освітньо-професійних програм для бакалаврів, а також поділилися деталями цікавого та насиченого студентського життя. Окрім цього, студентки підкреслювали, що навчання у виші – це не лише здобування знань, але й розвиток особистості, відпочинок і саморозвиток.

Старшокласникам було представлено інформацію про сайт факультету, сторінки кафедр української мови та української літератури в соцмережах, а також про різноманітні спеціальності, які доступні на факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Під час спілкування з учнями студенти зазначили, що ПНУ відповідає останнім тенденціям розвитку сучасної української вищої освіти та досягає рівня європейських стандартів.