Брейн-ринг “Знавці морфології”

28 травня 2019 року відбувся інтелектуальний брейн-ринг «Знавці морфології», у якому брали участь студенти Факультету філології, зокрема груп УМЛс/о-31 й  УМЛф-32. Захід проведено під керівництвом доцентів кафедри української мови Джочки Ірини Федорівни та  Пени Любові Іванівни, які оцінювали та спостерігали за чесністю проведення конкурсів.

Протягом усього заходу учасники команд демонстрували вміння швидко знаходити відповіді на поставлені запитання, переконавши глядацьку аудиторію у високому рівні знань з української мови. У невимушеній формі третьокурсники зіграли в інтелектуальну гру, яка містила завдання як із сучасної української мови, так і з морфології зокрема. Захід був насичений різноманітними конкурсами, але найбільш креативним і позитивним був творчий конкурс, де учасники мали змогу продемонструвати свої акторські вміння.

Усім неймовірно сподобався такий вид роботи: гравці активно працювали у групах, парами, жваво обговорюючи завдання, захищаючи власну позицію та дискутуючи. Було використано “мозковий штурм”, аби розв’язати мовознавчі проблеми й здобути омріяну перемогу.

Захід не залишив байдужими не тільки учасників , а й глядачів. Розважальний завершальний  конкурс «Крокодил»  розвіяв усі тривоги та переживання в очікуванні результатів. Обидві команди набрали однакову кількість балів. Найбільш активні учасники були відзначені призами – книгами про мову.

Загальновідомо, що навчання формує подальший життєвий шлях, професійну діяльність та впливає на якість життя в майбутньому. Учасники конкурсу відзначили, що дуже важливо вчитися саме там, де навчання не тільки якісне, а й цікаве та креативне.