Цікава стилістика

4 грудня 2019 року студентки групи УМЛ с/о-41 продемонстрували свої вміння у царині “Стилістики і культури української мови” на практичному занятті (викладачка – к. ф. н., доцентка кафедри української мови Ґрещук Валентина Василівна). Перед філологинями було завдання відтворити функціональностильове розмаїття української мови, з яким вони вміло впоралися. В інсценізоване дійство, яке показали бакалаврині, органічно вливалися тексти різних стилів, які були наповнені яскравими мовними засобами, зворотами, що підкреслювали ознаки функціональних різновидів літературної мови.

Цікавим був ще й той факт, що дівчата відтворили у контрольній роботі моменти студентського життя, де було представлено і мовлення самого студента, і викладача, і журналіста, і діалектне мовлення сільських ґаздинь, словом, усе те, що відтворює різнобарвну палітру, велике багатство нашої мови.

Завершили роботу піснею, яка додала хорошого настрою всім на цілий рік, бо заняття припало на велике свято – Уведення у Храм Пресвятої Діви Марії.