Стартував проєкт “Готуємося до практики”

Своїми враженнями від участі у проєкті поділилися студентки ІІІ курсу Ольга Штогрин і Тетяна Скрипник: 
«У рамках проєкту «Готуємося до практики» у нашій групі УМЛф-32 відбулося практичне заняття, присвячене підготовці до виробничої навчально-виховної педагогічної практики. Воно стало хорошою можливістю показати не тільки фахові знання з української мови, але й проявити креативність. На занятті студенти застосовували найрізноманітніші види завдань: кросворди, ребуси, лінгвістичні ігри, а також змоделювали невелику частину уроку-вікторини. Кожен з нас отримав цінні рекомендації від доцентки Ґрещук Валентини Василівни. На занятті були присутні гості: магістриня Роман М.М. УМЛс/о-11м, вчителька Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів Закарпатської області та магістриня Хоменко А.М. УМЛф-11м, вчителька 2 ліцею ІІ-ІІІ ступенів м. Івано-Франківська. Молоді педагогині поділилися своїм досвідом, дали методичні поради та зауваження. Ми зрозуміли важливість функціонування такого проєкту. Дякуємо старшим колегам за досвід, яким з нами охоче поділилися».
«Сьогодні ми зробили ще один крок до того, щоб стати справжніми вчителями. Добре володіти матеріалом – це пів справи, а правильно і доступно доносити свої знання учням – це неабиякий хист.
Наша група УМЛс/о-31 підготувала факультативне заняття на тему «Фразеологія – це весь світ, а світ – це вся фразеологія». Завдання полягало у збагаченні словникового запасу та увиразненні мовлення учнів стійкими зворотами. У ході роботи ми використовували різноманітні завдання: ігри, ребуси, хвилинки-цікавинки, оскільки сучасний урок – це не тільки засвоєння нового матеріалу. Учнів треба ще й навчати логічно мислити, аналізувати, правильно висловлювати свої думки і надихатися красою української мови!
Ми скористаємося таким неоціненним досвідом під час проходження виробничої навчально-виховної педагогічної практики, яка не за горами. Кожний змодельований нами урок – це ще одна подолана сходинка до мистецтва бути вчителем.
Дякуємо нашим гостям, які були на парі, а саме: Бренич С. О. (маґістрині групи УМЛф-11м, вчительці Бориславської ЗОШ І-ІІІ ступенів), Футей Н. А. ( магістрині УМЛф-21м, вчительці Бучацької ЗОШ І-ІІ ступенів) та Ноженко Л. М. (маґістрині УМЛсо-11м, вчительці Головівської ЗОШ І-ІІІ ступенів) за цінні методичні рекомендації. Особливу подяку висловлюємо доцентці Ґрещук Валентині Василівні за мудрі поради та настанови.
Ми сьогодні стали учасниками проєкту «Готуємось до практики» , і зрозуміли, що він дає плідні результати».
Дякуємо студентам за професійну підготовку і бажаємо успішного проходження педагогічної практики!