«Шевченківське слово і подих весни – це ключ до твоєї мети»

«9 березня – не лише початок теплої, ніжної весни, це день народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного українського поета, майстра пера, художника, людини, яку знає кожен українець. А для одинадцятикласників ця весна є ще й вирішальним кроком, адже постає вибір майбутньої професії, зокрема й університету».
Студентка Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Маріанна Деженіцька провела з одинадцятими класами Богданської загальноосвітньої школи Рахівського району Закарпатської області онлайн-захід «Шевченківське слово і подих весни – це ключ до твоєї мети».
Ще один онлайн-захід до дня народження Тараса Шевченка під цим гаслом провели студентки Факультету філології ПНУ імені В. Стефаника Соломія Рибчак та Василина Чеховська разом із учнями 11 та 10 класів Сваричівського ліцею Рожнятівської селищної ради.
«Старшокласники з радістю та натхненням декламували поезії Кобзаря, демонстрували свої знання з творчості та біографії письменника у різноманітних завданнях: вікторині, ребусах, кросворді. Вірші, факти з життя митця та презентація створили великий пазл свята. Ще один сегмент нашого дійства був присвячений профорієнтаційній роботі. Ми з Василиною розповіли ліцеїстам про всі принади навчання на Факультеті філології. Надіюся, що це їм допоможе у майбутньому виборі професії. Щиро вдячні Ґрещук Валентині Василівні за ідею, натхнення та цінні слова, а також учням, які взяли участь у святі та разом із нами вшанували пам’ять великого Кобзаря», – поділилася враженнями Соломія.