«Вчись любити Україну, як Костенко Ліна…»

Студентка ІІІ курсу Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Соломія Соломон провела літературний захід з учнями 10-11 класів Спаського ліцею Спаської об’єднаної територіальної громади під назвою “Вчись любити Україну, як Костенко Ліна”.
«”Народ шукає в геніях себе”, – якось сказала Ліна Костенко. Але хочеться думати, що прийде час і нащадки наші скажуть: “Народ знайшов себе в Ліні Костенко”, яка сьогодні святкує 91-й рік свого народження. Вона – одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, не йшов на компроміс з владою, бо свою позицію поетеса завжди виражала прямо і відкрито. ЇЇ поезія – це приклад самовідданого і шляхетного служіння народові. Ми вдячні долі за те, що ми є сучасниками Ліни Василівни Костенко», – розповідає Соломія.
До заходу долучилася студентка IV курсу Тетяна Слободян. Дівчата провели профорієнтаційну роботу, де розповіли ліцеїстам чому варто вступати на Факультет філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Будемо раді бачити майбутніх студентів в авдиторіях філологічного факультету!