Онлайн-марафон підготовки до ЗНО з кафедрою української мови триває!

У неділю, 28 березня, доцентка кафедри української мови Ірина Джочка провела четверте заняття з підготовки до ЗНО. До віртуальної авдиторії завітало понад 70 осіб.
На занятті абітурієнти мали змогу пригадати, повторити й узагальнити матеріал із таких тем орфографії: “Правопис літер, що позначають ненаголошені голосні е, и, о”, “Спрощення в групах приголосних”, “Зміни приголосних за творення слів”, “Знак м’якшення”, “Апостроф”, “Подвоєння літер”, “Правопис префіксів”. Дякуємо всім учасникам за активну участь у виконанні вправ та завдань, розв’язанні тестів, аргументоване коментування вибору саме тієї чи іншої відповіді. Дві години минули непомітно, оскільки робота була динамічною й жвавою.  Зрозуміло, що в межах такого часу все сприйняти й запам’ятати складно, тому учні часто просили дати змогу зробити скріншоти, щоб вдома ще раз за потреби повторити орфограми, особливо винятки й окремі слова, написання яких, як свідчить практика, викликає у школярів найбільше труднощів. Тішить, що маємо чимало учасників, які відвідують кожне заняття.
Особливо вдячні тим, хто втретє зайшов у ZOOM і продовжував працювати. Завдяки таким активним і наполегливим учням переконуємося, що проведення цих зустрічей є затребуваним, а українська мова, як стверджує видатний український філолог Іван Ющук, скріплює людей та вселяє довіру один до одного.
Маємо надію, що заняття, які проводять викладачі кафедри української мови Факультету філології ПНУ, допоможуть випускникам успішно скласти ЗНО та вступити на омріяну спеціальність.  Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу й цілеспрямовану молодь в аудиторіях ПНУ.
Наступної неділі, 4 квітня, охочі зможуть продовжити повторення розділу «Орфографія». До розгляду будуть запропоновані теми: “Велика літера та лапки у власних назвах”, “Правопис іншомовних слів”, “Написання складних слів разом та через дефіс”, “Правопис прислівників,” “Правопис  службових частин мови”, “Правопис часток не і ні з різними частинами мови”.
Отож готуємося до ЗНО разом – викладачі й майбутні студенти!
Усе буде добре!