Онлайн-марафон підготовки до ЗНО з кафедрою української мови триває!

У неділю, 18 квітня, доцентка кафедри української мови Оксана Ципердюк провела сьоме заняття з підготовки до ЗНО. До віртуальної авдиторії завітало понад 40 осіб. 
На занятті майбутні студенти мали змогу пригадати, повторити й узагальнити матеріал із таких тем морфології: “Дієслово”, “Прислівник”, “Службові частини мови”, “Вигук”, “Загальна морфологія”. Насамперед було звернено увагу на синтаксичну роль та утворення дієслівних форм, граматичні помилки, зумовлені неправильним дієвідмінюванням та уживанням форм наказового способу, дієприкметників і дієприслівників; редагування словосполучень із прийменниками. Оскільки зазвичай учням важко визначити, до якої частини мови належить те чи те службове слово, а також розмежувати омонімічні граматичні форми, то було детально розглянуто перехідні явища в системі частин мови.
Дякуємо всім учасникам за активну участь у виконанні вправ та завдань, розв’язанні тестів, коментуванні вибору тієї чи тієї відповіді. Три години заняття минули непомітно, тому що робота була жвавою. Уже традиційно учні ставили запитання, зберігали інформацію, висвітлену в презентації, у формі скріншотів. Найбільше труднощів виникало під час визначення синтаксичної ролі інфінітива, утворення форм дієслів, з’ясування частиномовної належності омонімічних граматичних форм. Приємно, що чимало учасників відвідують кожне заняття, уважно слухають, прагнуть вникнути в кожну деталь питання, що розглядається. 
Особлива шана тим, хто вкотре заходив у ZOOM і продовжував працювати. Вдячні за допитливість, теплі відгуки в кінці заняття, адже вони дають сили й натхнення до подальшої співпраці. 
Сподіваємося, що заняття кафедри української мови допоможуть нашим слухачам успішно скласти ЗНО та вступити на омріяну спеціальність. Звичайно ж, чекаємо таку талановиту, небайдужу й цілеспрямовану молодь у авдиторіях ПНУ. 
Наступні дві неділі – Вербну та Великодню – святкуємо! 
А 9 травня запрошуємо всіх охочих на заняття з викладачкою кафедри української мови Любов’ю Пеною. До розгляду буде запропоновано тему “Синтаксис простого речення”.
Отож готуємося до ЗНО разом – викладачі й майбутні студенти!
Усе буде добре!