Біль і пам’ять Чорнобиля

Бакалавриня Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Віталія Магас провела виховний захід для учнів 11-го класу Липовицького ліцею, присвячений пам’яті героїв-ліквідаторів та жертв аварії на ЧАЕС. Учасники дійства пригадали трагічну подію, яка сталася 26 квітня 1986 року у місті Чорнобиль, вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів та жертв ядерного полум’я, продемонстрували подвиг чорнобильців на святій іконі “Чорнобильський Спас”, показали фото героїв аварії, а також фото пам’ятників героям-чорнобильцям.
Ідейним натхненником заходу стала методистка виробничої педагогічної практики, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук.
До зустрічі приєдналися провідні фахівчині Навчально-наукового інституту українознавства, випускниці Факультету філології Ганна Шкорута і Наталія Драніцина. Вони провели з ліцеїстами цікаву бесіду, дали слушні поради щодо вибору майбутньої професії. Також абітурієнтам було повідомлено про щонедільну безкоштовну онлайн-підготовку до ЗНО з української мови.