Зустріч із випускниками Яблуницького ліцею

Магістрантка спеціальності 035.01 Філологія. Українська мова і література заочної форми навчання Ткачук Мар’яна Миколаївна (керівник – Марія Петрівна Брус) за місцем своєї роботи провела 28 лютого 2023 р. зустріч із випускниками 11 класу Яблуницького ліцею Поляницької територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області, яку організувала за допомогою класного керівника цього класу Уляни Василівни Ілитчук.

Під час розмови з одинадцятикласниками показала презентації про факультет філології, де навчається зараз, його структуру, продемонструвала студентський путівник, розповіла про сучасний стан і статус університету, основні події, що відбулися в ньому впродовж минулого й теперішнього років. Здобувачка звернула увагу на умови прийому до університету і зокрема на різні спеціальності факультету філології: 014.01 Середня освіта. Українська мова і література; 035.01 Філологія. Українська мова і література; 014.028 Середня освіта. Мова і література (польська) та ін. Вона ознайомила з перевагами навчання на факультеті, з роботою університету загалом і кращими університетськими традиціями. Поінформувала про те, як користуватися сайтом університету, де можна знайти важливу інформацію для вступу.

Учні виявили уважність і зацікавленість до питань щодо можливостей вступу до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, про актуальність вивчення рідної мови й літератури, про науково-творчі здобутки та досягнення студентів факультету філології. Ставили запитання до магістрантки щодо особливостей навчання у вищому закладі.