Профорієнтаційний захід у Коломийському ліцеї № 9

Магістрантка спеціальності 035.01 Філологія. Українська мова і література заочної форми навчання Палійчук Ірина Іванівна (керівник – Оксана Дмитрівна Ципердюк) за місцем своєї роботи 2 березня 2023 року провела зустріч із випускниками групи 42П (11 клас) Коломийського природничо-математичного ліцею № 9 Івано-Франківської обласної ради.

Профорієнтаційні заходи надзвичайно важливі, адже вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого навчання і праці. Без перебільшення можна сказати, що для випускників це завжди проблема номер один.

Під час зустрічі студентка розповіла про ефективне навчання в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, про те, як цікаво й змістовно навчатися саме на факультеті філології, які можливості пропонує онлайн- та офлайн-навчання.

Випускників було ознайомлено із сайтом факультету, сторінками кафедр української мови та української літератури в соцмережах, а також зі спеціальностями, які вони можуть здобути, навчаючись на факультеті філології ПНУ, зокрема 014.01 Середня освіта. Українська мова і література; 035.01 Філологія. Українська мова і література, 014.028 Середня освіта. Мова і література (польська) та ін.

Учні довідалися про викладачів кафедр української мови та української літератури, їхні наукові здобутки та відомих випускників факультету філології.

Особливо зацікавив старшокласників сам навчальний процес, як відбуваються пари, а також наукова робота. Звернули увагу на наукові школи та наукові студентські конференції, де кожен студент може проявити свою креативність та професійність.

На завершення зустрічі 5 випускників виявили бажання вступати до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на філологічні спеціальності, 2 – саме на факультет філології.