ПРОГРАМА ПОДВІЙНОГО ДИПЛОМУВАННЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ РІВНЯ МАГІСТРА ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 035 ФІЛОЛОГІЯ

У рамках оновлення освітньо-професійної «Українська мова і література» зі спеціальності 035 Філологія для розвитку міжнародної мобільності здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників укладена «Угода про видання подвійних дипломів» між Філологічним факультетом Яґеллонського університету та Факультетом філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Ця угода запроваджена для вступу на магістерський рівень у 2023 році і чинна впродовж 5 років.

Бакалаври, які засвоїли освітню програму «Українська мова і література» зі спеціальності 035 Філологія та хочуть продовжити навчання за цією програмою на магістерському рівні, уперше отримують можливості для здобуття освіти за двома освітньо-професійними програмами магістра та отримання подвійних дипломів європейського рівня – Яґеллонського університету і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. А після закінчення навчання можуть бути працевлаштовані з відповідними дипломами не тільки в Україні, а й у Польщі та інших європейських країнах.

«Угода про видання подвійних дипломів» відкриває можливості для міжнародної мобільності всіх учасників навчально-освітнього процесу, інтеграції їхніх знань у європейський освітній простір. Вона розкриває перспективи для розширення навчального й наукового кругозору магістрів і дає їм змогу впродовж встановленого терміну (1 рік 4 місяці) навчатися одночасно у двох закладах вищої освіти, на двох спеціальностях і за двома освітньо-пофесійними програмами – «Філологія. Українська мова і література» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та «Філологія українська. Мова – комунікація – переклад» Яґеллонського університету. За угодою здобувачі рівня магістра перший і другий семестри навчаються безкоштовно в університеті-партнері, а третій семестр – у рідному університеті, де захищають кваліфікаційну роботу під проводом наукового керівника свого закладу.

Загальні вимоги до вступу й навчання, правила видання дипломів, права й обов’язки здобувачів, особливості проживання й страхування, юридичне врегулювання прописані в тексті «Угоди про видання подвійних дипломів» (додана копія).