Вітаємо переможниць І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

8 грудня 2023 року на факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Українська мова, література (з методикою їх викладання»). Від кафедри української мови на конкурс було подано дві наукові розвідки, а в роботі конкурсного журі взяли участь кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Джочка Ірина Федорівна та Ципердюк Оксана Дмитрівна. Журі конкурсу підкреслило актуальність та новизну представлених наукових розвідок і визначило переможців.

Приємно відзначити, що за результатами захисту два перші призові місця здобули наукові роботи, якими керували викладачки кафедри української мови.

1 місце виборола Бойчук Оксана Григорівна, студентка групи УМЛсо-31 (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Бакалавр»), яка представила наукове дослідження на тему «Стилістично маркована лексика в романі Ольги Слоньовської “Загублені в часі”», наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Пена Любов Іванівна.

2 місце посіла Тернінчук Надія Василівна, студентка групи УМЛсо-31 (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Бакалавр»), яка виконала наукову працю на тему «Структурно-семантичні параметри стійких одиниць мови в сучасному прозовому тексті (на матеріалі романі Дари Корній “Троян-зілля”», наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Іванишин Наталія Ярославівна.

Захист відбувся в дружній атмосфері та став, безсумнівно, цікавим і корисним досвідом для конкурсанток. В обговоренні виступів та науковій дискусії брали активну участь не лише викладачки, але й студентки.

Кафедра української мови дякує всім студенткам-конкурсанткам, їхнім науковим керівницям і журі конкурсу за активну наукову роботу та бажає нових здобутків!

Щиро вітаємо переможниць!