ЄДНАННЯ УНІВЕРСИТЕТІВ УКРАЇНИ ТА ЄВРОПИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТІВ

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» в змішаному форматі відбувся круглий стіл «Консолідація зусиль університетів задля розвитку інтернаціоналізації». В його роботі взяли участь ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда та вітчизняні й іноземні колеги-науковці.

«Основна ідея – це об’єднати зусилля в реалізації різноманітних міжнародних проєктів за участі німецьких, польських університетів та університетів України. Зокрема, в широкій тематиці, починаючи від права, закінчуючи культурологією. Тобто те, що є важливим в розробці проблематики, яка пов’язана із тематикою Європейського Союзу, грантових програм, які будуть спрямовані на підготовку фахівців стосовно переговорного процесу України з ЄС. Переконаний, що низка великих тем, які ми обговорили будуть реалізованими. Дякуємо учасникам круглого столу, які мають можливість поділитися своїми думками щодо перспектив в реалізації спільних проєктів наших університетів», — пояснив мету заходу ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда.

Розпочався круглий стіл з обговорення пропозицій щодо розвитку співпраці українських університетів з Європейським університетом Віадріна, зокрема, з Центром польських та українських студій при ньому.

Після окресленої дискусії освітня делегація відвідала офіс релокованого до Івано-Франківська Херсонського державного університету. Після цього керівники університетів продовжили робочу зустріч круглого столу з пропозиціями розвитку наукової та проєктної співпраці.

У рамках зустрічі ректорів також планується візит до Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Республіка Польща (с. Микуличин, Івано-Франківська обл.) й обговорення перспектив проєктної співпраці в контексті організації академічної мобільності учасників освітнього процесу.

Тішимося успіхами нашого університету та сподіваємося на тісну й результативну співпрацю з іноземними навчальними закладами для реалізації значущих міжнародних проєктів!